Julpynt och lördagsmys

 
Jag har just hängt upp två stora glittriga hjärtan i kontoret/gästrummet där jag sitter just nu. Vi har haft dem på det viset senaste jularna och jag tycker alltid fönstret då ser ut lite som en sur gubbe tillsammans med bågljusstaken :-)

Idag njuter jag för fulla muggar för jag har haft 8 timmars oavbruten sömn också har vi julmys. Pigg som en lärka (typ) har jag under dagen bytt till julgardiner i köket och fått fram julljustakar och adventsstake och även lite tomtar och annat pynt från vindan.
 
Sen har jag varit iväg och köpt upp mig på en massa småleksaker som Filip ska få på sin "önskekalender". Det kallar han av nån anledning alla sina kalendrar i år oavsett om det bara är en lucka som ska öppnas eller om han ska få en pryl :-) Sen har jag även varit iväg och handlat mat till imorrn eftersom vi har farmor här (Filips farmor) och man ju inte bara kan bjuda på blodpudding då :-)
 
Tillsist har Filip och jag lärt farmor att julpyssla, hon berättade nämligen att de aldrig hållit på med sådant i hennes familj och under Pelles uppväxt (jag blir helt förstörd! :-) ). Så nu har hon varit med och prickat apelsiner fulla med kryddnejlika (inte så roligt enligt farmor) och dekorerat ännu fler köpespepparkakor (lite roligare enligt farmor).
 
Här är andra pepparkakor som jag och Filip pyntade häromkvällen, har nämligen ingen bild just nu på de nya:
 
 
För övrigt har Filip fått följa med en kompis och hans mamma till polisen eftersom hon jobbar där... så jag blev mms:ad coola bilder på Filip i en gigantisk (på honom i alla fall) polisjacka och mössa och Filip och kompisen bredvid polisbilar och polismotorcyklar. Jag var inte lite avundsjuk! Vilken lyx att få en sån specialrundvandring.
 
Nu på kvällen var han så uppspelt över morgondagen när alla luckor ska öppnas och pepparkakor ska ätas så han drog till med att det var hans födelsedag imorrn, eftersom det förmodligen kändes så... han sa också att det kommer bli den bästa dagen i hans liv! Lilla hjärtat mitt :-)
 
Minns ni pirret man hade i magen i juletid? För mig ligger den absolut där, dåligt maskerad av vuxenskap. Så det känns himla härligt att få vara med och skapa sitt barns julminnen.