Fira Filip i en sommardröm

Skeppsviks herrgård. 
 
 
Onsdagen den 13 juni gick Filip ut klass 3 och lågstadiet, och det skulle såklart firas! Förra året, och kanske året innan dess, så firade jag och Pelle honom med middag och herrgårdsbuffé på Skeppsviks herrgård, så den traditionen ville vi fortsätta med. 
 
Innan bilderna från Skeppsvik kommer ett par bilder från klassrummet och skolavslutningen: 
 
Man får ju inte lägga ut bilder på andras barn på nätet hur som helst så det får bli en bild på Filip i klassrummet åtminstone, tagen precis när det var dags för ett gigantiskt knytisfika som alla föräldrar dragit ihop. 
 
Fröken i blått och en av hjälpfröknarna i prickigt i bakgrunden, de han haft allra mest att göra med under årens lopp. Filip fick riktig separationsångest när han skulle lämna klassrummet för sista gången, så han var tvungen att lämna det flera gånger, (genom att gå ut och in igen) hehe...
 
Efter en rejäl regnskur efter avslutningen så kom vi fram till ett så otroligt sommarvackert och soligt Skeppsvik. 
 
Filip provade hammockarna.
 
Herrgården och uteserveringen.
 
Herrgården öppnade precis då vi bokat så varmrätterna hade inte hunnit komma ut, men man börjar ju ändå med det som är godast - fiskförrätterna. 
 
Vi satt vid fönstret i deras inglasade del. 
 
Ett litet lamm utanför. Den skulle förmodligen serveras senare i sommar. ^^
 
Blomster och grönska. 
 
Vi gick ut på en otroligt vackert grönskande åsliknande udde. 
 
Där ute vakade fisken så Filip och Pelle bestämde att de skulle dit nån annan dag för att meta (och det gjorde de redan dagen efter, men det blev visst inget napp).
 
Finaste <3
 
Så stor nu <3
 
Dags för stenkastning. 
 
Ett till foto på båt i vassen innan vi tog bilen hem till stan igen för att äta tårta hos Filip och Pelle. 
 
Filip får faktiskt skolavslutningspresenter varje år. Inget man själv fick men vi har kört den traditionen sedan han gick ut åk 1 eftersom han hade det så jobbigt i skolan. Nu när det går bra för honom så kan man ju inte direkt sluta heller! :-) Hos Pelle har han tillslut fått en efterlängtad stor studsmatta ute på gården (hör till när man har barn och bor i radhus eller?! :-) ) och vi gav honom en kickbike tillsammans. Sen ska han få en hiskelig bok av mig, jag hoppas få visa bilder från den när den har kommit med posten.