Magsjukt

 
Nedbäddad framför Lorax på tv:n.
 
Strax innan midnatt i natt så vaknade Filip plötsligt upp med magsjuka. Kräktes typ var tionde minut fram till tretiden sen fick vi sova till strax efter fem. Sen har han väl kräkts med en intervall på en och en halv timme. Fast just nu har det varit lugnt en längre stund, kanske för att han bara fått dricka ett par klunkar vatten då och då.
 
Även om det varit elände för honom, och att det är retligt att jag missar en dag av en stor nätverksträff för medielärare i Norrland som vi anordnar på vår skola i dagarna, så tänker jag ändå att vi har lite tur att det blev just denna natten. Tänk om det hänt den natten i tisdags då hela lägenheten var upp och ned och det skulle komma en tapetserare dagen efter?! Eller om jag blivit magsjuk samtidigt, eller om det hänt en vanligt arbetsdag så att eleverna varit utan sysselsättning (idag var de ändå förberedda på att jobba själva med uppgifter jag lagt upp åt dem).
 
Jag hade dessutom under kvällen hunnit både diska undan en stor disk och tvätta stora höga med kläder så det var ju också stora plus. Och det fanns tvättider lediga hela dagen så jag kan tvätta det som blivit lortigt under natten.
 
Det är väl tur man kan se saker från den ljusa sidan! Nu får vi hoppas att jag inte blir smittad bara. Fast jag läste i Västerbottenskuriren häromdagen att de helt fått stänga ner småbarnsavdelningen på Filips skola tidigare i veckan pga en ovanligt kraftig magsjuka där även flera personalen drabbats... så det ser väl aningen mörkt ut för mig. 
Nåväl, nu håller jag tummarna att jag slipper!
 

Liten kämpe som inte sovit mycket i natt.