Min fina gondollampa

Ni som följer mig på Intagram (@anitabjohansson) har redan sett mitt fynd från bilsemestern till västkusten i somras - en lampa i form av en gondol! Kul få plocka fram den nu när allt julpynt är borta. Verkar vara import direkt från Italien, åtminstone är språket på kartongen på italienska. 
 
Jag tog några bilder på den häromdagen för att visa här på bloggen, och det var ju tur det för nu har jag lite sorg eftersom den slutade lysa bara någon dag senare. Jag tror att det är något glapp för den slocknade för några dagar sedan också men så när jag petade lite på den så började den lysa igen. Nån som vet nån elektriker med extra känsla för delikata plastgondoler?
 
Här är miraklet, kanske den aldrig lyser igen, snyft: 
 
Utan att någon medveten tanke så hade jag tidigare under sommaren även fyndat en silverbricka med gondolmotiv på Antik & Loppishallar Stenfors gård, så de passar ju att hänga med varandra. Det känns som att de kan komma från ungefär samma tidsperiod, eventuellt är brickan äldre eftersom jag tycker den ser ut som art deco, men tydligen var det en period då man var väldigt förtjust i gondoler.