Jul i Piteå

I förrgår kom jag och Filip hem till Umeå igen från julfirandet i Piteå. Julafton firades med mamma, min styvfar Eskil, min bror Dan med familj. På juldagen kom moster och morbror förbi en stund hemma hos mamma och på annandagen var vi bjudna på en fantastiskt god middag i Luleå hos min äldsta bror Peter med familj. Det är toppen att hinna träffa "alla" (en brorson var sjuk och kunde inte komma på middagen i Luleå) så här när man är långledig.
 
Annars har jag/vi inte gjort så mycket. Vi var på en shoppingtur sista dagen men annars har jag mest legat och latat mig eller lekt tillsammans med Filip och hans julklappar. Jag var så himla slut när jullovet började och mådde ärligt talat pyton. Det har tagit flera dagar av lovet innan jag börjat känna mig liksom okej igen. Det är ju mina utmattninssymtom som spökar, för även om jag mår bättre nu, blivit piggare och fått tillbaka en del av min gamla energi och har mindre smärta så ligger det ju liksom och lurar i botten. 
 
Nåväl, nu tittar vi på lite bilder från vår mysiga julafton! 
 
Mamma och jag hjälptes åt att duka fint. 
 
Filip hade gett mormor en tidig julklapp; bollarna och det tjocka röda ljuset att pynta bordet med. Visst har han bra smak sonen? <3
 
Vi förberedde väldigt klassisk julmat, sill och lax och skinka och prinskorv och köttbullar och allt sånt där. Dan med familj bidrog senare när de kom med lite piffigare smaker som t.ex. saffranssill och laxpaté. 
 
Filip låg och mådde gott i soffan med sin julklapp från sin pappa - en iPhone 7 ! som han fått på deras lilla julafton ett par dagar innan. 
 
Katterna paxar ofta fåtöljen och skuttar frustrerat runt den som vågar ta deras plats :)
 
Fönstret är förstås också bra. 
 
Lilla granen och paketen. Det är inte så många paket som det var förr eftersom det mest är Filip som får. Men jag fick ett av Filip och köpte ett par stycken till mig själv för jag tycker det är så tråkigt att inte få julklappar.  
 
Ute var ett himla märkligt väder, det hade blivit väderomslag så det låg dimma över hela omgivningen. 
 
 
 
Nu kommer några bilder jag tog med mobilen under kvällen; 
Senare gjorde vi oss julfina. Katterna kunde bara ha sina dräkter en stund eftersom de var för stora i halsen så de klev liksom ur dräkterna hela tiden.  
 
Efter middagen och kom en jättefin tomte (a.k.a. Danne :-) ).
 
Här får morfar Eskil en julklapp av Filip. Eskil har ju flyttat till ett äldreboende på gatan bredvid så det känns lite annorlunda utan honom när man kommer hem nuförtiden. 
 
Nu ska jag rusta vidare med nyårsfirandet jag ska hålla i imorgon tillsammans med Anna-Karin och Lennart. Jag har i flera dagar tänkt att nyårsafton är idag så jag fick plötsligt gott om tid att förbereda när jag i går kväll upptäckte att nyårsafton är först imorgon :-). En av de få gånger det är bra att ha lite stekt hjärna är när det blir som en sån här gång en extra dag, eller som när jag drar och skrattar åt samma historia för Filip för trettielfte gången i rad :-).