Piteå, Stockholm, Nisse, den orange snigeln och tidigt julpynt

För tillfället bloggar jag bakåt - eftersom min blogg varit så inaktiv senaste tiden har jag valt att lägga ut ett inlägg per passerad månad som jag inte bloggat på istället för att göra en årssummering. 
 
Den 2 november invigdes skulpturen "Listen" på Rådhustorget i Umeå. 
 
Världens första metoo-monument som enligt kommunen "...är en gestaltning som markerar kommunens ställningstagande mot sexuella trakasserier, tillägnat dem som tillsammans bröt tystnaden i samband med metoo-rörelsen.".  
 
Samtidigt befann Filip och jag oss i Piteå eftersom det var slutet på höstlovet. Här i bilden är vi och hälsar på hos min styvfar Eskil på hans äldreboende.  
 
Stort fint och fräscht rum har Eskil där. 
 
Några dagar senare fick jag åka till Stockholm över dagen med jobbet. Jag och tre elever från årskurs 3 på medieprogrammet fick åka dit eftersom den årskursens version av skoltidningen Mindyard blivit nominerad till lilla journalistpriset. Själv njöt jag oerhört av att gå runt i ett höstvackert Stockholm som visade sig från sin bästa sida. 
 
Blev berörd över att se Sara Danius knytblus på Nordiska museet och fick lite blandade känslor när jag passerade Dramatens vackra exteriör pga alla skriverier kring manliga härksartekniker och övergrepp som skett där under årens lopp. 
 
16 november fyllde Filip 11 år och eftersom han är den Orange Snigeln beställde vi en silvrig tårta med (nästan) en orange snigel... glad blev han som kan ses. 
 
Ångrar mig att vi inte sparade snigeln, men vi och barnen blev så ivriga i våra försök att äta den så den blev alltför svårt misshandlad. 
 
17 november var bara en vanlig dag men Nisse var söt på fönsterkanten och jag gick och funderade på hur tidigt man egentligen får julpynta. 
 
Nisse kan bli väldigt lång när han är på det humöret. 
 
När Rusta hade julpyntspremiär fanns ingen återvändo - vi kunde äntligen börja gå loss på pynt. Filip blev förtjust i de blinkande jultröjorna de sålde så det kan hända att han fick två stycken trots att de inte går att tvätta (!!).
 
Exakt en månad innan jul, 24 november, drog jag fram första julpyntet. 
 
Granslinga runt köksfönstret fick vara början tillsammans med...
 
...en gigantisk julstad jag och Filip handlat på Rusta för dyra pengar. Men oh! så värt!!!
 
Det får avsluta inlägget om november 2019!