En julig juletid

För tillfället bloggar jag bakåt - eftersom min blogg varit så inaktiv senaste tiden har jag valt att lägga ut ett inlägg per passerad månad som jag inte bloggat på istället för att göra en årssummering.  
 
December månad var svinjobbigt yrkesmässigt för jag hade så sabla ont överallt. Jätteont i huvudet hela tiden pga smärta högerarm/hals, mycket smärta i revbenen också hade jag fått hälsporre. De två första smärtområdena beror på datorsiddandet det sistnämnda pga kombo hårda skor/golv och tung.
Så här efteråt undrar jag varför jag inte sjukskrev mig för jag var helt yr och stingslig av all smärta, men det är ju problemet med mig, jag härdar och härdar och tänker att det ska gå över och har dåligt samvete för att jag inte stretchar tillräckligt ofta.
 
Den goda sidan av december var att jag verkligen kramade all jul jag kunde ur julmånaden vilket jag tänkte visa bevis på här i inlägget:
 
Vi var på två julmarknader - en på Forslunda för första gången också på klassikern på Gammliaområdet. Gammlias marknad var ju såklart fin som vanligt och vi var tvungna prova en ny slags våffla som såklart Filip hört talas om, en våffla där bubblorna i våfflorna kan fyllas med bl.a. vaniljkräm på nåt märkligt vis. Vi fick köa länge, länge för många många fler var nyfikna på dessa våfflor. Ingen bild på den dock, den var för kletig, men de har en restaurang i Umeå och våfflorna finns att beskåda på deras instagramkonto: @chubby.waffle
 
Jag pyntade tidigt men hade problem med att få granen att stå. Stammen vek sig för att den är för smal och granen för tung. Löste det efter många om och men med att trä ett avgasrör jag köpt på Biltema över stammen!
 
Så här såg det ut när jag granen äntligen stod. Såå mycket jobb att få upp granjäveln men jag njöt som tusan av att ha den framme eftersom jag inte orkar ha det varje år.
 
Jag och Ann-Sofie hade också vårt årliga urmysiga glöggmys. Eller årliga och årliga, det är väl vad jag hoppas på att det ska bli men så långt har vi haft det två gånger. Alltså två år i rad. Tredje gången gillt blir det om vi har det nästa år och då kan man väl defintivt räkna det som tradition!
Jag köpte mousserande glögg som heter Glöet, den som syns i bilden här ovan, för jag är inte så jätteförtjust i varm glögg. Köpte inte bara den dock, utan även nån mer klassisk som skulle vara varm och så en vit med saffranssmak som vi hade is i också. 
 
Såklart har vi ostar och juligt plock till. 
 
En sak som defintiivt blivit en årlig tradition är att äta ett julbord med Filip och hans pappa Pelle. Jag skippade jobbets julbord för att orka ät allt jag kunde dagen efter på fina Sävargården. Jag måste däremot tyvärr ge det 3 stjärnor av 5 möjliga (Filip och Pelle gav den högre poång) för smakerna vara liksom "off". Det var lite för många rätter som var för starka med för nya/udda smaker som ej kopplas till julen och allt var lite liksom i obalans smakmässigt, t.ex. så var efterrätterna för söta och många saker i buffén lite för starka. Obs att det är min åsikt. 
 
Det bästa är ju när jag får ha Filip på julafton och det hade jag i år! Vi firade såklart med mor/mormor och Eskil/morfar. Lägg märke till duk och servetter, min värdparspresent till mor och far. Ett fynd från H&M Home. 
 
Sist av allt så firade jag nyår med Ann-Sofie, Anna-Karin och Lennart! Jag är SÅ glad att de ville komma till mig, jag älskar att fixa inför nyår! 
 
En lite suddig bild på mina fina gäster och lite nyårsfyrverkerier från kajen i Umeå centrum får avsluta decembers blogginlägg.