Hejdå jobbet - hej semester!

I tisdags var det hejdå till detta...
 
 
...och hej till detta på heltid - "min" fina gård och hus!:
 
Nu är det alltså äntligen semester!

Jag hade egentligen tänkt gå hem redan på måndagen men när jag skulle lämna in betygen så visade sig hela administrationen vara borta på konferens (Mäh tänker ni irriterat! Vem bokar in administrationen på konferens när lärarna skal lämna in sina betyg?! Men inte jag, jag är som tjuren Ferdinand och tar det lugnt under korkeken... INTE. :-) Nej det var obra planering!) Sen var det andra oväntade problem som dök upp också så jag var tvungen åka in tisdagen i alla fall.
 
Hur som så behövde jag inte vara länge på jobbet dagen efter och for hem tidigt och läste den "läsläxa" vi fått av rektorerna på 60 sidor. Kändes ganska skönt faktiskt att trappa ner med det, kände mig plötligt lite vilsen där med all ledighet framför mig. Började t.o.m. fundera på att börja räta upp mina planeringar inför höstterminen, det är alltid så stressigt med planeringen då. Men jag hade vindejt med kollegan Mira på stan så det blev detta tills vidare istället: 
 
Gott! Men lite mer getost tack Harrys. 
 
Vi får väl se hur det blir med att börja tjuvjobba för hittills har jag haft fullt upp här hemma. Tvättat en massa, rensat ur garderob och sålt grejer på Facebook:
 
De här var populärast oväntat nog, trodde inte koftor var det folk var mest sugna på den här tiden på året. 
 
Försäljningen på Facebook öppnade upp för ett par oväntade möten; en tjej som kom såg helt chockad ut när jag öppnade dörren - hennes mormor och bonusmorfar hade bott i min exakta lägenhet i flera år! Och en annan gullig tjej med finlandssvensk dialekt som kom och handlade fick jag veta hade en riktigt allvarlig sjukdom som hon fick behandling för så med henne blev det en pratstund, kramar och flera extra plagg på köpet som förhoppningsvis viss tröst. 
 
Nu har jag nyss färgat håret och samlar mod att åka till affären och midsommarhandla, fasar för att det ska vara svinmycket folk och slut på allting, men jag tänkte ändå vänta lite till så kanske det är lite lugnare. Jag har i alla fall bestämt mig för att inte åka på stora Coop utan det blir ett mellanstort Ica istället.
 
Såg förresten filmen Snowden igår kväll, det är ett tips för det var mer eller mindre ökad allmänbildning om hur kontrollerade vi är över nätet. Börja med att tejpa över webbkameran säger jag bara (hade redan gjort det men nu är jag ännu gladare över det).