Nya och gamla tallrikar

Jag har köpt så himla snygga tallrikar på HM Home. Jättevacker spräcklig glasyr i grönt och blått. De var slut på hemsidan men som tur var fanns de kvar på HM Home på Avion när jag var där och tittade.
 
 
Det gick inte att låta bli att slå till. MEN jag lovade mig själv att om jag skulle "få" köpa dem så måste jag sälja min vackra gamla engelska servis som tar på tok för stor plats och egentligen inte passar färgmässigt hos mig. Dessutom  har jag samlat på mig några tallrikar av Gefle Vinranka i flytande blå som ju också är vit och blåblommig så jag behöver VERKLIGEN inte den här servisen:
 
Minns ni servisen? Jag har skrivit om det fyndet förr i inlägget Porslinsfynd och kattförlust.
 
Även om jag vare sig behöver det eller har plats för det så gör det ju ont i hjärtat att sälja eftersom det är så himla vackert och unikt. Utifrån det jag fått fram av googling är det dessutom ungefär 100 år gammalt! 
 
Moldellen heter The Thames, märket är Pountney & Co Ltd, och alla delar hade olika vyer kringThemsen, alltså alla tallrikar har en vy, alla djuptallrikar en annan, varje uppläggningsfat hade varsin vy osv. 
 
Dessutom följde det med en stor drös av dessa mindre assietter av märket Rörstrand. 

En lite rolig sak är att det brittiska porslinet hamnade hos en fd jobbarkompis till mig! Jag hade lagt ut tallrikarna på Facebook och gjorde deal med en för mig okänd kvinna, och när hon kom för att hämta upp dem så hade hon med sin man som varit min jobbarkompis! Känns jättebra att de hamnat hos nån man känner, och de ska ha servisen på sin stuga som jag sett bilder från och där jag vet att de kommer passa som handen i handsken. Jag har alltid tänkt att det här porslinet skulle passat bättre i en stuga :-)
 
Jag har då verkligen njutit av att äta på det här porslinet, det är så härligt färgstarkt och det har jag inte haft nånsin vad jag kan minnas. Och maten ser så god ut på dem, haha.