Praktfull höst och Halloween

För tillfället bloggar jag bakåt - eftersom min blogg varit så inaktiv senaste tiden har jag valt att lägga ut ett inlägg per passerad månad som jag inte bloggat på istället för att göra en årssummering. 
 
 
Hösten i oktober var praktfull med mestadels fint väder och praktfulla färger. Jag åkte med Filip en dag till Baggböle herrgård och gick en ordentlig runda i Arboretum norr där dessa bilder kommer ifrån. 
 
Även inne i stan var det fantastiskt fint. Här en favoritvy på Stadskyrkan i Umeå fotograferad genom Vänortsparken. 
 
När det närmade sig slutet på Oktober var det halloweendisko på Filips skola och vi fick äntligen till den "dräkt" som Filip planerat länge efter inspiration från den här dansvideon från America's got talent: Light Balance. Det blev inköp av svart luvtröja som jag sydde ljusslingor på som vi beställt från Wish för länge sen och haft liggande, och en mask som verkar vara hett bland kidsen nuförtiden, och det blev ju superlyckat och dramatiskt:
 
Mycket coolt. På discot var det väl minst fyra barn till som hade variationer på den mask Filip hade men alla var grymt impade över hela hans dräkt och han vann också "bästa dräkt". 
 
Sen under höstlovet när halloween närmade sig ännu mer så förberedde Filip tillsammans med kompisen Lea en jättefin halloweenpumpa.
 
Vi var även på ett långt besök på Mickelbo gård som var jättefint halloweendekorerat med livs levande gastar. (Se fler bilder därifrån på mitt instagramkonto)
 
 
Dagen efter Mickelbo gård så skjutsade jag Filip och Pelle till flyget för de skulle på Halloween på Liseberg och for sen hem för att hämta nåra grejer innan jag skulle vidare på jobbet första dagen på höstlovet. Då startar inte bilen. Jag får ta bussen och kontaktar Mekonomen som säger att jag ska prova starta bilen igen när jag kommer hem. Det gör den, men då upptäcker jag att det FORSAR ut bensin i en meterbred ström från under bilen, det kommer liksom i små svallvågor. Bilden  visar bilbärgaren som kom morgonen efter för att ta bilen till Mekonomen. Det visade sig vara nån slang som lossnat, kan ha varit pga ispropp. 
Att bilen gick sönder blev lite krisigt, för vi skulle ju till Piteå senare under veckan och det blev osäkert om bilen skulle hinna bli klar! Som tur var hann de laga bilen så vi kunde åka till Piteå. Tyvärr blev det dyrt men mest pga att jag gjorde en dyr service på bilen när den ändå var på lagning. 
 
Här är någon dag senare, från självaste Halloweenkvällen. Gofika, sminkning och förberedelse.
 
Därefter körde de en bus-eller-godisrunda runt Hagaområdet i timmar tillsammans med kompisen Alexander tills de var alldeles blåfrusna. 
 
Det var höjdpunkterna, och värsta dippen, i Oktober!